Ersnäs IF

Referat: Öjeby IF - Ersnäs IF

Igår begav vi oss till Öjebyn för kvartsfinal i cupen.
Vi visste att Öjebyn var ett lag som spelade med stort självförtroende och är obesegrade i deras serie.
Redan efter två minuter fick dem iväg ett riktigt bra skott, rakt framifrån, från utanför straffområdet. Skottet smekte stolpen och gick tyvärr in och Öjebyn tog ledningen med 1-0.
Dom fick mer energi av målet och hade ett par chanser till där jag fick göra ett par kvalificerade räddningar för att det inte skulle bli både 2-0 och 3-0.
Vi spelade oss in i matchen och började trötta ut motståndarna men i 37 minuten fick en Öjeby spelare återigen ett bra läge där han var själv rakt framifrån utanför straffområdet och det blev en repris på 1-0 målet.
Längst ner ute i högra hörnet gick skottet och det stod nu 2-0. Vi kände att vi hade momentum just då och det var jätteviktigt att vi inte tappade det även fast motståndarna fått in ett mål.
Vi är trygga med bollen och två minuter senare spelar Mannela fram till Palo mitt på deras planhalva. Han lyckas ta sig förbi sin spelare och får iväg ett riktigt hårt skott som målvakten är på men kan inte stoppa, ställning 2-1.
Vi har en bra känsla in i halvtid och pratar om att fortsätta mala på, äga boll och trötta ut dem.
Spelet ser bra ut i andra halvlek och vi sätter hög press och skapar chanser.
Från bänken ser Patte och Bengt en möjlighet att påverka matchen och byter kant på Elliot och Fredrik. Dom ser förstås att Elliots snabbhet kommer skapa lägen för oss på högerkanten och mycket riktigt blev det så. En minut efter bytet tar Elliot sig runt på höger kanten, spelar in bollen framför mål där Fredrik står och väntar och gör sitt andra mål för kvällen.
Genialt av Patte och Bengt och dom står bara och njuter på sidlinjen.
Vi har fått matchen dit vi vill ha den. Öjebyn är stressade och lyckas inte få till spelet som dem hade i början. Vi pressar på och efter en suverän individuell prestation av kapten Ståhl där han tar sig runt och genom ett par Öjebyspelare på vänsterkanten hittar han in med passningen framför mål där Elliot står redo att sätta dit det viktiga 2-3 målet.
Vi försöker ha ett lugn i spelet men som vanligt i dessa situationer när ett lag jagar kan det bli väldigt svängig fotboll. Vi fortsätter tugga i försvaret och gör ett jättebra jobb i slutet. Öjebyn skapar ett par hörnor men kommer inte närmare än så.
Starkt att igen vända ett underläge till vinst.
Stort tack till alla trogna EIF:are som tog sig till matchen och hejade på oss!!
På torsdagkväll är vi tillbaka på Pålbacka när vi tar oss an Lillpite i serien.